İnanılmaz teknolojiyi sıradan insanın ayağına getiren kim olmuştur? diye bir soru sorulsa çoğumuzun vereceği cevap büyük ihtimalle Microsoft olacaktır. Günümüzde artık her kurumda, her sektörde ve gelişmiş toplumlardaki neredeyse her evde ürünlerine rastladığımız Microsoft’un ürünlerini hiç merak ettiniz mi? Dilerseniz Microsoft’un en önemli ürünlerini sırayla inceleyelim. 

  1. Windows

Microsoft’u dünya ticaretinin tahtına oturtan ürünü Windows son 20 yılda inanılmaz yol katlederek hayatımızın en önemli parçalarından biri haline geldi. XP, Vista, 7, 8 derken 2015 yılında sürümü yapılan Windows 10 sunduğu özelliklerde kısa zamanda yüz milyonlarca tablet ve bilgisayara ulaşmıştır. Üstelik Windows7 ve sonrasına sahip olan kullanıcılara Windows 10’a ücretsiz yükseltme imkânı sunması apayrı bir ayrıcalık. XP ve Vista gibi daha eski işletim sistemine sahip kullanıcılar ise indirimlerden ve kampanyalardan faydalanarak %40’lara varan fırsat indirimlerinden yararlanabilirler. Ayrıca öğrenciler anında %10 indirimden yaralanabilirler.  

  1. Microsoft Office

Microsoft’un belki de işletim sisteminden sonra en çok kullandığımız ve olmazsa olmazlarımız arasında olan ürünüdür. Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Picture Manager derken bu ürünün hayatımızın büyük bir bölümünü nasıl da ele geçirdiğini kolayca anlayabiliriz. Office 2016’yı uygun kampanya ve fiyatlarla alabileceğiniz gibi kullanıcı sayısına sınırlama getiren Office 365’e de çok uygun ödeme koşullarıyla sahip olabilirsiniz. Yine Office 365’in öğrenciler için geçerli cazip indirimleri olduğunu söylemekte yarar var. Son olarak Microsoft Office dil Paketi’nin çoklu dil çalışması yapan kullanıcılar hayati öneme sahip olduğunu söyleyebiliriz.

  1. Skype

Sesli, görüntülü konuşma ve video konferansı imkânları sunan Skype bireysel kullanıcılar yanında şirketler ve çeşitli kurumların da öncelikli tercihi.

  1. Xbox

Microsoft tarafından geliştirilen Xbox oyun konsolu bugün artık Xbox One ve Xbox live ile milyonlarca kullanıcıya ulaşmaktadır. Xbox Live ve Xbox 360 ile oyunları online oynama, oyunları %75’lere varan indirimlerle satın alma fırsatları sunulmaktadır. Ayrıca üyelere Xbox Live platformuna aylık taksitlerle üye olma imkânı sağlanmaktadır.

  1. Bing

Bing, Microsoft tarafından geliştirilmiş arama motorudur.

  1. Visual Studio

Visual Studio, Microsoft tarafından birçok dilde yazılan programları çalıştırmak üzere tasarlanmış bir programdır. Kullanıcı dostudur ve yaratıcı faaliyetlerin teknik ayrıntılalara takılmadan ilerlemesini sağlar.

  1. Windows Server

Sunucusu olan şirketler için tasarlanmış olan Windows Server bilgiyi depolama, paylaşma ve yönetmenin en önemli aracıdır. Son sürümü olan Windows Server 2016 ile işlerimiz artık çok daha kolay.

  1. Dynamics

Microsoft’un Müşteri İlişkileri Yönetimini (CRM:Customer Relationship Management)  ve Kurumsal Kaynak Planlama (ERP: Enterprise Resource Planning) ürünleri ile ticaret artık çok daha verimli ve kazançlı.

  1. Windows Azure

Son zamanlarda adını daha fazla duymakta olduğumuz Windows Azure yada Windows Azure Platformu bulut (bilgilerinizi sanal ortamda depolama) hizmetleri veren bir Microsoft ürünüdür.

  1. Microsoft Access

Listemizdeki Microsoft tarafından sunulan son ürün olan Microsoft Acceess bir veri tabanı programı olarak sunulmaktadır. Bir nevi sanal kütüphane olan bu program istenilen bilgiyi istenilen yerde ve zamanda alıp kullanmayı mümkün kılar. Son sürümü olan Microsoft Access 2016’ya indirim fırsatlarından yararlanarak kolayca sahip olabilirsiniz.