İndirim kodu olarak bilinen, diyer adıyla promosyon kuponu, kupon kodu, indirim kuponu alışverişte indirim kazanabilmek için ve para biriktirebilmek için kullanılan, yeni meydana gelen, gayet kullanışlı bir yenilik aslında. Genellikle e-platformlarda daha sık kullanılan indirim kodları yüzde indirimleri teklif ederken, aynı zamanda bir de parayla çalışanlar var, onlar ise belli bir sayıda para içeriklidir ve kullanıldığında içerdiği para miktarı kadar azaltır almak istediğiniz ürünün fiyatını.

Bir çok indirim kodu çeşidine daha rastlamak mümkün e-pazarlarda, fakat onlar çok daha nadiren kullanılıyor, işte onlardan bazıları: Bedava teslimat kodu, En iyi indirimleri bulan kodlar, BOGO indirim kodu (birtane al birtanede kazan promosyon kodu), ve bir iki çeşit neredeyse hiç rastlanılmayan promosyon kodları. Promosyon kodu eşsiz harf ve sayı kombinasyonundan ibarettir. İndirim kuponu alışveriş esnasında kullanılır ve indirim kodunun hacmi nekadarsa, ürünün fıyatıda sizin için okadar azalır.

Bügün nerdeyse bütün internet üzerinden satış yapan büyük siteler promosyon kodu sistemini gittikçe daha sık kullanmaya gayret gösterıyor. Alışveriş yapanların indirim kazanması bu kodun en önemli avantajı, fakat e-pazarlama siteleri için promosyon kodunun çok daha önemli başka bir görevide var – o da büyük sayıda müşteri çekebilmek.