Yaşamınızın büyük bölümünü birlikte geçirdiğiniz mobilyalarınız sadece hayatınıza değer katmakla kalmaz aynı zamanda hayatınızın parçası olurlar. Uygun mobilya seçimi ciddi bir iştir ve mutlaka kazanmanız gereken bir sınavdır. Uygun fiyat, kalite, teknik destek, teslimat, kapıda ödeme fırsatı, iade ve garanti gibi özellikler yanında tarzınıza uygun, dayanıklı ve kullanımı rahat mobilyalar seçmek hayatınızı kolaylaştırır.

İşte size mobilya satın alırken sonradan pişman olmamanız için yapılacaklar listesi: 

  1. Sevgi her şey değildir

Showroomlarda görüp bayıldığınız mobilyaların evinizde nasıl duracağını ve daha da önemlisi işlevsel olduğuna dikkat edin.

  1. Görünüşe aldanmayın

Görünüşü çok etkileyici de olsa satın alacağınız mobilyayı vitrinde tutmayacaksınız. Bu nedenle dayanıklılık önemlidir.

  1. Ürünün Özellikleri

Ürünü satın almadan önce mutlaka özelliklerine, malzemesine, malzemenin sağlıklı olup olmadığına dikkat etmelisiniz.

  1. Teknik Destek ve Garanti

Satın aldığınız üründe yeterli teknik desteğin ve ürün garantisinin olması hayatınızı kolaylaştırır.

  1. Evinizin mimarisine uygun seçim

Çok güzel bir tasarım ya da çok uygun fiyata kaliteli ürünler bulabilirsiniz. Fakat evinizin ölçülerine ve ışığına uygun değillerse bunların bir anlamı kalmaz.

  1. Estetik detaylarda gizlidir

Ürünü alırken tasarımlarındaki ince detaylara dikkat etmelisiniz. Ufacık bir fark bile mobilyanızın çok daha kaliteli ve size uygun görünmesini sağlayabilir.

  1. Renk ve Işık iyi hesaplanmalı

Dünyanın en pahalı mobilyası bile evinizdeki diğer eşyalara ya da hakim renklere uymuyorsa boşa masraf ettiniz demektir. Renk seçimine tek başınıza karar vermemekte fayda vardır. Ayrıca evinizin ışığına uygun renkler seçmek de işinizi kolaylaştıracaktır.

  1. Kumaş seçimi sandığınızdan daha da önemlidir

Mobilyalarınızın en çok zarar gören ve kirlenen kısmı kumaşlarıdır. Kumaş seçimini yaşam tarzınıza, özellikle çocuk, yaşlı ve ev hayvanlarına göre yaparsanız pişman olmazsınız.

  1. Satıcıyı terletin

Sorun. Sorun. Sorun. Satıcıya aklınıza gelen her soruyu sorun, ölçtürün biçtirin ve doğru cevapların peşine düşün.

  1. Mobilyanızı satın aldığınız yer önemlidir.

Mobilyanızı yanlış yerden almanız diğer 9 altın kuralı çöpe atmanıza neden olabilir. Online alışveriş imkanı fiyat ve kalite karşılaştırmanızı yapmanıza ve iyi bilinen ürünlerle ilgili indirim ve kampanyaları yakından takip etmenize yardımcı olur. Yüzlerce online satış mağazası hem kendi ürünlerini hem de diğer ürünleri ayağınıza getiriyor. Bu online mobilya mağazalarından birkaçını sizler için inceledik:

Mudo.com.tr

Yarım asırdan beri iç ve dış mekânlara yönelik yüzlerce ürünü bir arada sunan Mudo Concept, görülmeye değer mobilya tasarımları ve tamamlayıcı ürün grubuyla dikkat çekmektedir. Tasarımlarında genellikle masif ahşap, deri, metal ve dayanıklı kumaş tercihleriyle öne çıkmaktadır.

Yıl boyu devam eden kampanyaları, indirimli satışları ve outlet mağazaları oldukça cazip seçenekler sunmaktadır. Alışveriş severlere sunduğu Mudo Gift Card ve Mudo Excusive Card kullanıcılarına avantajlı iskontolar sağlayabilmektedir. Ayrıca online alışverişi tercih eden müşterilere mudo.com.tr’den üye olunarak alınabilen Online Hediye Çeki yani indirim kuponu armağan edilmektedir.

Peşin fiyatına taksitli satış seçenekleri, mobilyada %50’ye varan indirimler, outlet iskontoları, müşteri memnuniyetini yansıtan garanti ve iade koşulları ve 125 TL ve sonrası alışverişlerde ücretsiz ve hızlı kargo seçenekleri mobilya alışverişinde Mudo’nun tercih edilmesinde önemlidir.

Vivense.com

Masa, dolap, halı, koltuk, ayna, avize, düğün paketleri kısacası A’dan Z’ye her şeyi bulabileceğiniz vivense.com online alışveriş sitesi ayrıca iç mimar desteği de sunmaktadır.

Vivense seçkin ürünleri, indirimli fiyatları, 2 yıl garanti süresi, ücretsiz teslimat, profesyonel kurulum desteği ve koşulsuz iade seçeneğiyle oldukça cazip bir online alışveriş sitesi. Ankara ve İstanbul’da bulunan showroomları ise geleneksel alışverişi tercih eden müşterilerine hitap etmektedir.

Uygun taksitleri, fırsat indirimleri,  kampanyalı satış fiyatları ve ilk alışverişe %5 indirim kuponu oldukça cazip. Değişik marka ve modelde yüzlerce yerli ve yabancı mobilyayı tek bir alışveriş sitesinde görmeniz de ayrı bir rahatlık doğrusu.

Evmanya

Evmanya mobilya denilince akla ilk gelen online alışveriş sitelerinden biridir. Yüzlerce marka ve binlerce ürünü buluşturan evmanya.com hizmet ve kalite anlayışıyla da önlerdedir. Oldukça geniş bir ürün demetine sahip online alışveriş sitesinde yatak ve oturma odaları, koltuk takımları, sehpalar, aydınlatmalar, mutfak gereçleri ve düğün paketlerine kadar ihtiyacınız olan her şeyi her fiyat ve kalitede rahatlıkla bulabilirsiniz. Kampanyalar ve fırsat indirimleriyle sunulan Bella, Albero Home, Desa Mobilya, Seray, Dolce Home, Visco Power, WHome, Kilim Mobilya gibi markalar yanında yüzlerce ürünü de bulmak mümkündür. 

Kampanyalı satışları, indirim fırsatları, düşük bütçelere hitap eden fiyatları, hediyeli ürünleri, bazı ürünlerde yıl boyu devam eden 3 Al 2 Öde kampanyası, outlet fırsatları, ücretsiz teslim ve kolay iade seçenekleri oldukça çekicidir.